0571261517 • 24 u/dag bereikbaar • bel mij terug

NEN 3140 inspectie

BWR Advies en Installatie is de aangewezen partij wanneer u middels een NEN 3140 inspectie de elektrotechnische installaties op uw werkvloer wilt laten keuren. We hebben een ruime ervaring bij meerdere bedrijven en instanties door heel het land.

Wat houdt een NEN 3140 inspectie in?

In Nederland zijn er wettelijke normen waaraan laagspanningsinstallaties binnen uw organisatie moeten voldoen. Met laagspanningsinstallaties worden elektrotechnische installaties en apparatuur bedoeld met een nominale spanning van 1000V wisselspanning en 1500V gelijkspanning. Deze moeten veilig gebruikt en onderhouden kunnen worden. Een NEN 3140 inspectie controleert op alle relevante eisen waaraan laagspanningsinstallaties volgens de wet moeten voldoen.

Redenen voor deze inspectie

Door een NEN 3140 inspectie uit te laten voeren, weet u zeker dat de laagspanningsinstallaties binnen uw bedrijf voldoen aan de wet. Ook voor verzekeraars, lokale overheden en certificatieschema’s is het voldoen aan de NEN 3140 norm een grote plus en soms zelfs een vereiste. Dat is echter niet de enige reden om de norm te implementeren in uw bedrijfsvoering. Door regelmatig een NEN 3140 inspectie uit te laten voeren, beschermt u de continuïteit van uw bedrijf. Door een fout in ontwerp, aanleg of onderhoud van een elektrotechnische installatie kunnen namelijk situaties plaatsvinden die de continuïteit in gevaar brengen. Een uitslaande brand kan bijvoorbeeld leiden tot beperkte productiecapaciteit en daardoor zelfs verlies van klanten. Een regelmatige NEN 3140 inspectie kan fouten vroegtijdig aan het licht brengen. Hierdoor kunnen maatregelen genomen worden om de elektrotechnische installaties niet alleen veiliger, maar ook bedrijfszekerder te maken.

BWR Advies en Installatie als keurmeester

Als u een NEN 3140 keuring uit wilt laten voeren of meer informatie wilt over wat BWR Advies en Installatie op dit gebied voor u kan betekenen, dan nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.

Contact opnemen