0571261517 • 24 u/dag bereikbaar • bel mij terug

Inspectie NEN 3140

Voor een inspectie NEN 3140 kunt u altijd een beroep doen op BWR Advies en Installatie in Voorst. Het integreren van NEN 3140 binnen een organisatie of bedrijf is eigenlijk altijd de moeite van het overwegen waard.

Inspectie NEN 3140: wat houdt het in?

Tijdens een NEN 3140 inspectie wordt gecontroleerd of de laagspanningsinstallaties binnen een onderneming of bedrijf voldoen aan de NEN (Nederlandse Norm) 3140. In de NEN 3140 zijn alle relevante eisen vastgelegd die nodig zijn voor een veilige bedrijfsvoering rondom laagspanningsinstallaties. Onder deze laagspanningsinstallaties valt alle apparatuur en elektrische installaties tot een nominale spanning van 1000V wisselspanning en 1500V gelijkspanning.

Waarom een periodieke inspectie NEN 3140?

Zoals eerder aangegeven is het integreren van de NEN 3140 in uw bedrijfsvoering erg interessant. Daarvoor zijn meerdere redenen. Allereerst weet u zeker dat de laagspanningsinstallaties op uw werkvloer voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Uiteraard is het ook een investering in de veiligheid van uw werknemers. Daarnaast wordt het voldoen aan de norm vaak geprefereerd of zelfs geëist door de overheid (vergunningen), verzekeraars (polisvoorwaarden) en certificatieschema’s (VCA etc.). Bovendien komen tijdens een NEN 3140 inspectie soms al fouten in ontwerp, aanleg, gebruik of onderhoud aan het licht voordat deze negatieve gevolgen hebben gehad.

Inspectie NEN 3140 binnen uw bedrijf

Heeft u vragen over de NEN 3140 inspectie? BWR Advies en Installatie komt als keurmeester bij bedrijven in heel Nederland over de vloer en geeft u graag advies.

Contact opnemen